Tuintekeningen.com het 3-STAPPEN PLAN
Het 3 STAPPEN PLAN   Het maken van uw tuinontwerp zal in een 3 stappen worden uitgevoerd. 1. Het voorontwerp; 2. Het definitieve ontwerp ingekleurd; 3. Het bematingsplan. De kosten voor het maken van een uniek tuinontwerp zullen € 275,- bedragen (tuinoppervlakte max. 350 m2). (De ontwerpkosten voor grotere oppervlakte zijn op aanvraag en zullen worden afgestemd op uw situatie.) Dit is inclusief: - het opmeten van de tuin en één inventariserend gesprek,   binnen de straal van 40 km vanaf Lunteren.
Tuinontwerp op afstand:   Buiten het regiogebied van 40 km kan "een tuinontwerp op afstand" worden uitgevoerd. - U meet de tuinafmetingen op en zet dit op b.v. ruitjespapier. Vergeet de positie van ramen en deuren niet aan te geven en de orientatie/ligging van de tuin. Een bouwkundige plattegrondtekening van de begane grond van uw huis en een kadastertekening van uw perceel is ook voldoende. Geef ook aan indien er niveauverschil in de tuin aanwezig is. - U stuurt een foto(s) van de bestaande tuin met z'n omgeving. - U maakt een verlanglijstje waaraan uw nieuwe tuin moet voldoen. - Geef ook aan indien bepaalde bestaande materialen of beplanting dienen te worden hergebruikt. Ook indien de keuze van bestrating (steengrootte en/of kleur) ook al bekend is.
terug naar Tuinontwerpen
Beplantingsplan Aanvullend kunnen wij voor u een beplantingsplan opstellen waarin uw favoriete bloemkleuren in de borders worden geselecteerd. Deze extra kosten bedragen € 145,- (in combinatie met uw tuinontwerp en tuinoppervlakte max. 350 m2)  
naar beplantingsplan index Tuinontwerpen Beplantingsplan Tuin-aanleg Tuinonderhoud
stap 2. het Definitieve-ontwerp.   Uw eventuele aanvullende opmerkingen worden eenmalig in de tekening verwerkt. Hierna zal stap 3 worden uitgevoerd en een bematingsplan worden gemaakt  
Copyright ©2024 EMBÉ-TUINEN Alle rechten voorbehouden.
Uw gegevens: Orientatie:  Geef op de plattegrond de Noordpijl aan. Maak een verlanglijstje:  bijvoorbeeld: wilt u twee terrassen, een tuinhuisje, een vijver of een pergola enz.? Knippen en schuiven: Indien u zelf het ontwerp wilt maken; Knip terrassen en vijver e.d. uit en verschuif deze op de plattegrond. Looppaden dienen minimaal 80 cm breed te zijn. Leidingen en kabels: Geef de plaats aan van eventuele tuinverlichting. Ook leidingen van een beregenings- installatie kunnen in het begin nog makkelijk worden meegenomen.
Uw gegevens: Plattegrond: Zet de omtrek van de tuin op ruitjespapier. Teken de omtrek van het huis erin met de deuren en ramen (zichtveld vanuit de woning). Geef ook aan waar eventuele leidingen en kabels in de grond liggen. Hebt u een nieuwbouw woning, dan is een uittreksel van het kadaster een goed uitgangspunt voor het perceeloppervlak. Met een kopie van de bouwkundige tekening van de begane grond van het huis zijn tevens de locaties van ramen en deuren bekend.
stap 1.Voor-ontwerp. Na inventarisatie van uw tuinafmetingen en wensen, zal een voorontwerp worden gemaakt. Hierbij zal de indeling worden bepaald en de sfeer en uitstraling van uw tuin. De terras(sen) zijn aangegeven met een voorstel van steen/tegelsoorten. Veelal is het ontwerp ook al voor u ingekleurd. Uw voorontwerp zal op A3-formaat per post ter goedkeuring naar u worden toegezonden. Hierna zal stap 2 worden uitgevoerd (zie hieronder).  
stap 3. het Bematingsplan.  Het definitieve ontwerp zal worden bemaat, zodat u exact de afmetingen en oppervlakte van de borders en de terrassen van uw tuin weet. Met deze tekening kunt u zelf aan de slag om de tuin aan te leggen, of u besteed de tuinaanleg uit door deze deels samen met EMBÉ-TUINEN uit te voeren, of door de aanleg geheel volledig en vakkundig geheel door EMBÉ-TUINEN te laten verzorgen. Ook kunt u de tekening gebruiken voor een offerte aanvraag en vergelijk bij diverse hoveniers/stratenmakers. Per post zal het definitieve ontwerp en het bematingsplan op A3-formaat of op groter papierformaat naar u toe worden gezonden.