Tuintekeningen.com TUINONTWERPEN index Tuinontwerpen Beplantingsplan Tuin-aanleg Tuinonderhoud
de "coole"-speelplaats:   Een speelplaats met bijna de hele dag volle zon is nu schaduwrijker gemaakt met een pergolaconstructie voorzien van jaloezie-elementen. De horizontale leilindes zijn aanvullend de natuurlijke parasols. Om de speelplaats en aangrenzende lokalen van de speelplaats nog meer af te schermen, zijn hekwerken met speciaal vereiste spijlafstanden geplaatst. Bij de hoofdentree zijn 2 verticale leilindes gesitueerd. Door deze aanpassingen kan nu ook op een warme zonnige dag buiten worden gespeeld. Als alternatief voor zonwering op een speelplaats of terras kan ook gebruik worden gemaakt van een schaduwdoek.
terug naar Tuinontwerpen deel 1
De bouwkundige oplossing: Jaloezie-elementen: Deze dakelementen op de pergolaconstructie kunnen zo worden geplaatst, dat door deze speciale dakconstructie, u op het warmste tijdstip van de dag van de meeste schaduw profiteert. De schuine stand van de latten van de jaloezie-elementen zorgen voor optimale schaduwwerking en door de ventilatie-openingen in het dak, zal de warmte onder het dak naar boven worden afgevoerd. Voor een lange levensduur zijn de jaloezie-elementen onder hoge druk geïmpregneerd en aanvullend voorzien van een beitslaag.
Natuurlijke parasol. Naast de bouwkundige constructie zijn ook horizontale leilindes toegepast die als natuurlijke groene parasols fungeren. De natuurlijke oplossing: de horizontale leileinde:  
Copyright ©2024 EMBÉ-TUINEN Alle rechten voorbehouden.
de plattegrondtekening