Tuintekeningen.com BEPLANTINGSPLAN voorbeeld
index Tuinontwerpen Beplantingsplan Tuin-aanleg Tuinonderhoud
1.Gebruik aangrenzende   kleuren (v.b.geel-oranje). 2.Gebruik alleen die kleur   die recht tegenover ligt   (v.b. geel-paars).
Gebruik de kleurencirkel
Ontwerpkosten beplanting   De kosten voor het maken van een beplantingsplan bedragen € 145,- in combinatie met het tuinontwerp en € 195,- zonder een tuinontwerp (binnen het regiogebied van 40 km en met een tuinoppervlak tot maximaal 350 m2). De ontwerpkosten voor grotere perceeloppervlakten zijn op aanvraag. U ontvangt dan een beplantingsplan met positienummering en een beplantingslijst .  
Aan de hand van uw borderindeling wordt een selectie van vaste beplanting gemaakt met uw favoriete bloemkleuren, die opeenvolgend bloeiend zullen zijn. De locatie en de hoeveelheden van de vaste beplanting worden in het beplantingsplan middels plantcirkels verwerkt. Tevens zullen benamingen van heesters, klimbeplanting en eventuele boombeplanting in de beplantingslijst worden aangegeven. In de beplantingslijst staan de nummering van de plantcirkels en de planteigenschappen vermeld, zoals kleur, bloeitijd, hoogte en de aantallen.. EMBÉ-tuinen kan de beplanting voor u aanleveren, de borders voor u bemesten en de beplanting in de borders uitzetten. U kunt zelf bepalen of u de beplanting zelf inpoot of deze gelijk geheel door EMBÉ-tuinen laat verzorgen.  
Voorbeeld beplantingsplan.   Door het maken van een unieke bordersamenstelling van vaste planten, kunnen wij voor u een "beplantingsplan" opstellen met uw favoriete bloemkleuren en een border die bijna het hele jaar zal blijven doorbloeien.
Geel: Primair geel is de vrolijkste kleur van de kleurencirkel. Heeft een grote helderheid; het is ook een opdringerige kleur, die snel de aandacht trekt. De kleur geel is in de natuur ruimschoots vertegenwoordigd. Oranje: Ademt een sfeer van opwinding, dynamiek uit. Zuivere tinten oranje zijn uitermate warm en vrolijk. De kleur oranje is het mooist in contrast met lichtblauwe, roze en hardgroene tinten. De kleur komt echter bij relatief weinig planten voor. Rood: Primair rood is een schitterende kleur en tegelijk een moeilijke kleur om in de tuin te gebruiken. Omdat rood in de kleurencirkel tegenover groen ligt, is de kleur nadrukkelijk aanwezig. Het is geen kleur die rust uitstraalt. De kleur kan het hele jaar worden gebruikt. Roze/paars/(violet): De kleur vertoont zelden een vrolijk gezicht, tenzij gecombineerd met het contrasterende heldergeel, dat de kleur enorm oppept. Heeft een verstikkende werking op rood, oranje en blauw.  
Blauw: Is een kleur die tegelijkertijd verbazing en frustatie oproept. Blauw is koel, klam en afstandelijk. Het is volgens velen de mooiste kleur en toch ook de vluchtigste. Groen: Overheerst in de tuin. Groene bloemen zijn weliswaar zeldzaam, maar blad is in overvloed aanwezig. Vriendelijk en koel groen is verfrissend; samen met rood dramatisch en harmonieus in combinatie met geel en blauw. Wit: Is de kleur van het licht in z'n zuiverste vorm. De kleur kan elke willekeurige ruimte opfleuren. Er bestaan oneindig aantal tinten wit en de plantenwereld is rijk bedeeld met al deze tinten. In combinatie met andere kleuren, kan wit sterk veranderen. Planten met witte bloemen, de ingetogen bewoners van de tuin, vertrouwen vaak op hun geur om insekten aan te trekken.  
Eigenschappen kleurencirkel Voor het samenstellen van uw bloemkleuren in de border, dient u bloemkleuren uit de kleurencirkel te kiezen, die bij elkaar passen. Zo ontstaat harmonie tussen de bloemkleuren en geen bloemkleur- combinaties die met elkaar "vloeken". De kleurencirkel is in twee helften te verdelen: - de "warme"-helft die loopt met   de klok mee van rood naar   groen. - de "koele"-helft bestaande uit   de kleur van groen naar paars.  
terug naar beplantingsplan terug naar beplantingsplan
Copyright ©2024 EMBÉ-TUINEN Alle rechten voorbehouden.